T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

VELİ TOPLANTISI 2.DÖNEM

2023 2024 Eğitim Öğretim yılı ikinci kanaat dönemi genel veli  toplantısı 9.10.11.12. sınıflarımız ile MESEMP sınıflarımız için tüm kademelerde 24 NİSAN  ÇARŞAMBA günü saat 15.00'da yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımlarını ÖNEMLE rica ederiz. Saygılarımızla.

AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI 2.DÖNEM

1) Açılış ve yoklama, tanışmaVeli Telefon Bilgileri Güncelleme

Veli katılım yoklamamızı imza ile yapmalıyız. Velilerimizin telefon numaralı listesini kontrol ettirmeliyiz. Gündem maddeleri ve konuşmalar yazılmalı, velilerimizden bir yazman seçilmelidir.

2) Ergenlik özellikleri ve iletişim, velinin ergen ergen karşısındaki tutumu

Ergenlik döneminde birey hem bedensel, hem ruhsal, hem de toplumsal alanda değişime ve dönüşüme uğrar. Ergenlik dönemi, kişinin kökten bir değişim geçirdiği ve aslında en çok daailesine ihtiyaç duyduğu bir dönemdir. Gençliğe atılan bu ilk adımda hem fiziksel, hem duygusal, hem cinsel hem de sosyal değişimler söz konusudur.

Genel davranış özellikleri: Duyguları ve davranışları tutarsızdır. Gürültülü müziğe bayılır.  Süse ve giyime düşkünlük gösterir. Bir sivilceyle gün boyu uğraşır, kaygılanır. Kulaktan dolma ya da ödünç alınmış görüşler savunur. Büyüklerle tartışmaya girişir. Bunu yaparken ana babasına aykırı gelen düşünceler ileri sürer. Ana babasını eleştirmek fırsatını kaçırmaz. Ayna karşısında çok vakit harcar, Arkadaşları her şeyden önemlidir. Karşı cinse ilgi duyar. Âşık olur, duygularını ifade edemez. Sürekli Hayal Kurar, Tedirgin ve Huzursuz Olur. Yalnız Kalmak İster, Çalışmaya Karşı İsteksizdir. Dikkati dağınıktır. Evde kalmak istemez, Beslenmesi düzensizdir.

Velinin Ergen Karşısındaki Tutumu:İyi dinlemeli. Karar vermelerine destek, yardımcı ya da teşvik verici olunmalı. Arkadaş kazanmalarına destek olunmalı. Davranışlarla örnek olunmalı. Problemleri çözme yolları gösterilmeli. Yetenekleri ortaya çıkarılmalı. İletişim yetişkin tarafından başlatılmalı. Gencin savunduğu konularda gereksiz sürtüşmeye girilmemeli. Gencin çileden çıkarıcı davranışları karşısında öfkelenmemeli, küçültücü sözlerden kaçınılmalı. Nerde bizim gençliğimiz, nerde şimdiki gençlik!!! Bizim zamanımızda... "Benim gençliğimde" diye başlayan söylevlerden kaçınılmalı. Gencin iniş çıkışları ve bocalamaları karşısında soğukkanlı davranılmalı. Kıyaslanmamalı, kendileriyle yarışmaları sağlanmalı. Gayret gösterdiği zaman zayıf bile olsa desteklenmeli. Arkadaşlarıyla gittikleri ortamlar ziyaret edilmeli.  Arkadaşlarının aileleriyle tanışılmalı. Akşamları dışarıya çıkmalarını her zaman izin verilmemeli, nereye, kimlerle gideceğini, ne zaman döneceği sorulmalı, söylediği saatte gelmesi gerektiği belirtilmeli. Kendi kendisiyle de savaşan bir gence tutarlı davranılmalı. Ters tepki gösterilmemeli. Yaşına uygun sorumluluk verilmeli, giyim kuşamını seçmesi ona bırakılmalı. Olumlu davranışları övülmeli ama göklere çıkarılmamalı. Başarısızlıklarında anlayışlı olmalı ama oturup onunla sızlanmamalı. Baskıcı davranışlar sergilenmemeli.

3) Öğrencilerimizin devam-devamsızlık durumları, Geç Kalma Süreçleri, Rapor- izinler, Devam Kontrolleri

>>> Sabah en geç 08:20’de öğrencilerimiz okul bahçesinde olması gerekiyor. 08.25’te sıra, 08.40’da öğretmen zili. Mazereti olan öğrencilerin sabahları ilk 10 dakika geç yazılmaktadır kurul kararı gereği. Ancak Pazartesi günleri bu kural geçerli değildir. (Çok çok önemli mazeretler hariç) Her 5 geç yarım gün olarak sistem devamsız yazmaktadır. Devamsızlık mazeretli 20, mazeretsiz 10 gündür)

>>> İzin işlemlerinde veli bizzat okula gelmesi gerekmektedir. Mazeret evrakları 5 iş günü içerisinde müdür yardımcısına teslim edilmelidir.

>>> Tüm velilerimiz MEB tarafından uygulanan SMS sistemine üye olmalıdır. Not ve devamsızlıklar anında bildirilmektedir. Üyelik için TC yazılıp, 8383’e SMS atılmalıdır. Tüm veliler bu konuda ikna edilmeli. Ayrıca okulumuz gönüllü olarak kendi imkanlarıyla da mesaj atmaya çalışmaktadır. Yönetmeliğe göre velilerimiz öğrencinin okula devam sürecinden tam sorumludur.

>>> Telefon numaraları değişen velilerimiz "Veli Telefon Taahhütnamesi" dilekçesi ile ivedi bildirmelidir. Okulumuz sabah 10:00-10:30 arası mesaj atmaktadır. Devamsızlık Resmi tebliğleri sms ile yapılmaktadır.

4)Öğrenci tertip ve düzeni (kıyafet, kitap-defter,dersmateryalleri,ödevler,proje-performans)

>>> Öğrenci kıyafetimiz SİYAH KETEN PANTOLON, SİYAH ARMALI POLO YAKALI TİŞÖRT, SİYAH HIRKA.. Öğrencilerimiz mutlaka okul kıyafet kurallarına uygun okulumuza gelmelidir.

>>> Öğrencilerimiz KAVGA-ŞİDDET-ZORBALIK süreçlerine karımamalıdır. Kavga ve şiddete karışan öğrenciler UZAKLAŞTIRMA cezası ile okuldan kısa süreli uzaklaştırılmaktadırlar. Bu tür konuları anında öğretmenlerine bildirmelidirler.

>>> Sigara ve vb. konularda rehberlik yapılmakta, ayrıca disiplin süreci de başlatılmaktadır. Önce rehberlik, sonra tekrarı halinde UZAKLAŞTIRMA cezası almaktadır. Bu iki konuda hiçbir şekilde tolerans gösterilmemektedir. Aramalarda üzerinde tütün ve tütün mamulleri de ceza kapsamındadır. Okulumuzda haftalık rutin aramalar yapılmaktadır.

>>> Cep telefonu okula getirilmemelidir.  Zorunlu hallerde getiren öğrencilerimiz de telefonlarını kapalı konumda ilk ders teslim etmelidir. Gün içerisinde öğrencilerde telefon bulunmamalı. Gün sonu kendilerine teslim edilmektedir.

>>> Öğrencilerimiz haftalık ders programına göre ders araç gereçleriyle, kitaplarıyla okula gelmelidirler.

5) Sınıf geçme sistemi bilgilendirme

>> Tüm dersleri başarılı olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçer. 

>> 9.sınıflarımız;

     a) 9.sınıflarımız için yılsonu ortalaması en az 50 olmak şartıyla 1 zayıfı olan öğrencimiz sınıfını doğrudan geçer. 

     b) Yılsonu ortalaması en az 50 olmak şartıyla 2 ve/veya 3 zayıfı olan öğrencilerimiz de sınıfını geçer, ancak zayıf olan 3 dersten sorumlu geçmiş olurlar.

     c) Yılsonu puanı 50'nin altında olan öğrencimiz sınıf tekrarına kalır. 

     d) Yılsonu puanı 50'nin üzerinde olanlardan zayıf sayısı 4 ve üzeri olanlar da sınıf tekrarına kalır.

>> 10.11.12. sınıflarımız için ;

     a)Tüm dersleri başarılı olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçer.

     b)Yılsonu ortalaması en az 50 olan öğrencilerimiz de okuduğu sınıfta zayıf sayısana bakılmaksızın sınıfını geçer.(Edebiyatla birlikte meslek  dersi olmak üzere her sınıfta 2 adet yıldızlı ders vardır. Bunlar zayıfsa ortalaması kaç olursa olsun bu derslerden sorumlu geçerler.)  Ortalamaya bakılmaksızın sadece en fazla 3 zayıfı olan öğrencimiz de sınıfını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

>> 10.11.12.sınıflar için alttan dersi olan sorumluluk sınavları senebaşı, ikinci dönem başı, yılsonu olmak üzere senede 3 defa yapılmaktadır.

6) Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller hakkında bilgilendirme

Fiziki kavga, akranlar arası zorbalıklar, sigara, okulu izinsiz terk etmek, okul donatımlarına zarar vermek,  okul-sınıf içi süreçler, ders araç-gereç, bilişim araçları   vs.. Okulumuzda rehberlik esastır. Ancak süreçlerde yönetmelik gereği disiplin işlemleri de mutlaka uygulanmaktadır.

7) Öğrenci ödül sistemi

Takdir, üstün başarı, teşekkür, onur, okul içi yarışma ödülleri, sinema-müze, geziler, plaketler  vb 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar(6 takdir) üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

8)Öğrenmede, öğretmen-veli-öğrenci iş birliğinin önemi, Okul-Aile İlişkileri

MÜDÜR YARDIMCILARI, REHBERLİK SERVİSİ DAĞILIM

A) 9.sınıfların müdür yardımcısı OSMAN ÇOBAN Beyefendi. Odası 2. Kattadır. Okul rehberlik öğretmeni ÇİĞDEM G. ARMAN Hanımefendidir. Odası 3. Kattadır.  Öğrencilerimiz sorunlarını, problemlerini, şikayet ve taleplerini SINIF REHBER ÖĞRETMENİ, DERS ÖĞRETMENLERİ, OKUL REHBERLİK SERVİSİ, MÜDÜR YARDIMCISI ile paylaşmalıdır.

B) 10.sınıfların müdür yardımcısı DUYGU ALPASLAN. Odası 3. Kattadır. Okul rehberlik öğretmeni GİZEM ÖCAL  Hanımefendidir. Odası 3. Kattadır. 

C) 11.sınıfların müdür yardımcısı RUKİYE GÖKTAŞ Hanımefendidir. Odası 1.Kattadır. Okul rehberlik öğretmeni ÇİĞDEM G.ARMAN Hanımefendidir. Odası 3.Kattadır. 

D) 12.sınıfların müdür yardımcısı RUKİYE GÖKTAŞ Hanımefendidir. Odası 1.KATTADIR. Okul rehberlik öğretmeni GİZEM ÖCAL Hanımefendidir.  Odası 3. Kattadır.  

E) MESEM Programı sınıfların müdür yardımcısı DUYGU ALPASLAN Hanımefendidir. Odası 3.KATTADIR. Okul rehberlik öğretmeni GİZEM ÖCAL Hanımefendidir.  Odası 3. Kattadır.  

9)Okuma alışkanlığının geliştirilmesinde izlenecek yollar, Başarı Durumu ve Başarıyı Artırmak İçin Alınacak Önlemler

>>> Yaşamı Sevmek İçin Bir Nedendir kitap okumak. Kitap okumak en etkili kişisel gelişim sürecinin en temel ve ilk adımıdır. Kitap Okuma Alışkanlığınız Bulaşıcıdır! Anne-babaların üzerine düşen en büyük sorumluluklardan biri çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmasıdır. Okuyan anne baba çocuklar için iyi bir örnek olur ve kitap okuma çocuklarda düzenli bir alışkanlık haline gelir. Öğrencinin ufkunu açan en etkili yol kitap okumaktır. Düşünme becerimiz geliştikçe dersleri anlama hızımız ve kapasitemiz de hızla artacaktır.

>>> Sınavlar ortak yapılmakta, sınav takvimi okul sitesinde duyurulmakta, velilerimiz gereken hassasiyeti göstermeli, sınavları öğrencileriyle takip etmeli; gençlerimize, öğrencilerimize destek olmalıdırlar. 2.yazılı takvimi paylaşımı (25 Aralık -5 Ocak tarihleri arasında), yıllık proje dersi paylaşımı(En geç Nisan ayının ikinci haftası teslim etmeli.) 

>>> Ders kitapları dağıtımı yapılmıştır. Öğrencilerimiz planlı, verimli, sürekli günlük olarak derslerine çalışmalı, konu tekrarları yapılmalı, derslere hazırlıklı gelinmeli, ödevlerini yapmalı, projelerini hazırlamalı.

>> Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere katılımlarda mutlaka veli izin dilekçesi olmalı, önce veli izin vermelidir.  Formu bizzat okula teslim etmelidir. Öğrencilerimiz ders dışı sosyal-kültürel-sportif faaliyetlere yönlendirilmelidir. (Voleybol, futbol, masa tenisi, satranç, edebiyat, müzik, resim vb. okulumuzda yapılmakta). Törenlerde, kutlama ve anma programlarında, belir gün ve haftalarda öğrencilerimiz mutlaka görev almalı. Okul içi okul dışı etkinliklere katılım sağlamalı.

10) Velilerimizden görüş ve önerilerinin alınması, Dilek ve Temenniler, Kapanış

Okulun güncel duyuru, etkinlik, toplantı vs. için https://yenimahalleahievran.meb.k12.tr/ adresini aktif olarak velilerimiz kullanabilir. Bütün duyurular, etkinlikler önce buraya aktarılmaktadır. Sosyal medya hesaplarımız: @yenimahalleahievran/

11) Öğrencilerimizin akademik başarıları ve 1.yazılı notlarının paylaşımı, 

ŞUBE                                                                        :   ..................../................... 

SINIF REHBER ÖĞRETMENİ ADI VE SOYADI :.............................................................

İMZA                                                                        :................................................................

 

DUYGU ALPASLAN RUKİYE GÖKTAŞ       NİLÜFER ASLAN     OSMAN ÇOBAN          MUHTEREM BAYRAK

Müdür Yardımcısı         Müdür Yardımcısı         Müdür Yardımcısı       Müdür Yardımcısı           Müdür Yardımcısı

 

Oktay ÇALIŞKAN
Okul Müdürü

 

 

NOT1: Sınıf toplantı dosyasında;

1- ÖĞRENCİ FOTOĞRAF SINIF LİSTESİ e-okul,

2- SINIF YAZILI NOTLARI LİSTESİ ÖZET TABLO

   (E-okul, Kurum İşlemleri, Not İşlemleri, Ders Notu Girişi, Raporlar, Sınıf Başarı Durumu (Puan-Başarı Sınırı 50 Listesi)

3- SINF DEVAM-DEVAMSIZLIK LİSTESİ e-okul

4- SINIF DERS PROGRAMLARI TOPLANTI KATILIM ÖĞRETMEN İMZA SİRKÜLERİ 

5- VELİ TOPLANTI KATILIM İMZA SİRKÜSÜ E-OKUL SINIF LİSTESİ

6- VELİ TELEFON NUMARASI KONTROL LİSTESİ, İlk Sms (2 veli Telefon Bilgisi)

 

 

NOT2: Sınıf rehberlik öğretmenleri 15.00-15.20 arası, ders öğretmenleri de 15.20-16.00 arası 

         sınıf ziyaretlerini gerçekleştireceklerdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 08:56 - Görüntülenme: 148
  Beğen | 4  kişi beğendi