T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BT Eğitiminde Akran Öğretimi ve İşbirlikçi Öğretim Modeli

Bilişim Teknolojileri Eğitimciler (BTE) Derneği tarafından organize edilen "Milli İşletim Sistemimiz Pardus ve Özgür Yazılımlar, Okul Bilişim Ekipleri ve Proje Çalışmaları" temalı etkinliğe BT Alan Şefi Serdar ÇİZİLTEPE ve BT Öğretmeni Derya BEKTAŞ rehberliğinde Bilişim Teknolojileri Alanı 11. sınıf öğrencilerimiizle katılım sağladık.

Etkinlikte İHA, Roket ve Bilim Olimpiyatı takım çalışmalarının ve projelerin paylaşılması, bilişim alanında başarı göstermiş öğrencilerin iletişim ve iş birliğinin akran öğretimi, işbirlikli öğrenme ve girişimcilik temelinde sağlanması, öğrencilerin rol model olacak öğrenciler, bilişimciler ve uzmanlarla bir araya getirilmesi, BT eğitimlerinin mentorlarla ve uzmanlarla desteklenmesi, Tübitak'ın Açık Kaynak Debian GNU/Linux altyapısı kullanılarak geliştirdiği Milli İşletim Sistemimiz olan Pardus'un özelliklerinin tanınması, Pardus/Linux toplulukları konusunda bilgi edinilmesi, işletim sisteminin yüklenmesi, grafik arayüzünün tanıtılması, konsol (uçbirim) kullanımı, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli yazılımcıların yetiştirilmesinde açık kaynak ve özgür yazılım bilincinin kamusal gücünün öneminin kavratılması  amaçlanmıştır.

 

Tübitak Pardus Eğitmeni Şenol Aldıbaş etkinliğe katılan 7 farklı okuldan toplamda 10 BT öğretmeni ve 55 öğrenciye Milli İşletim Sistemimiz Pardus ve Özgür Yazılımlar temalı uygulamalı eğitim düzenlemiştir. 

Etkinlikte Pursaklar Fen Lisesi ev sahipliği yaptığı gibi BT alanında oluşturdukları öğrenci takımlarını tanıtmışlar ayrıca misafir öğrencilere katıldıkları ve başarı sağladıkları projeler hakkında sunum yaparak akranlarına motivasyon örneği olmuşlardır. Bu etkinlik sonucunda öğrencilerimiz farklı tür okullardan Bilişim Teknolojilerine farklı alanlarda ilgi duyan arkadaşları ile tanışma fırsatı bulmuşlardır.

Etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencilere BTE Derneği tarafından katılım belgeleri düzenlenmiştir.

Bu eğitim faaliyetini organize edip okulumuz öğrencilerini de davet eden BTE Derneği Başkanı Burcu YILMAZ'a, PARDUS ve Açık Kaynak yazılımlar hakkında farkındalık kazandıran Tübitak Pardus Eğitmeni Şenol Adlıbaş'a, Etkinliğe ev sahipliği yapan Pursaklar Fen Lisesi BT Öğretmenimize, başarıları ve işbirlikçi takım çalışmaları ile motive eden Pursaklar Fen Lisesi Öğrencileri ile okulumuz en iyi şekilde temsil eden Bilişim 11A öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Eğitim Akışı

Pardus ve Açık Kaynak yazılımlar eğitimi

İHA ekibi sunumu

BT Olimpiyat Ekibi sunumu

Roket ekibi sunumu

 

21-12-202221-12-202221-12-202221-12-202221-12-2022

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2022 - Güncelleme: 21.12.2022 22:57 - Görüntülenme: 179
Kaynak: https://bte.org.tr/btegitimindeakranogretimiveisbirlikliogrenme/
  Beğen | 1  kişi beğendi