Ock

Öğretmenlerimiz  http://etwinningonlie.eba.gov.tr eğitim platformunda bulunan"E-SAFETY LABEL HAKKINDA HER ŞEY" adlı eğitimlerini tamamlayıp, sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Ock

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi E-güvenlik politikasını Okul Müdürümüz İsa EROL başkanlığında öğretmen arkadaşlarımızla değerlendirdik.

2020 -2021 eğitim -öğretim yılı için yüzyüze başladığımız Sratch, Arduino ID In Technical Education Etwinning projemize uzaktan devam ediyoruz.

Öğrencilerimiz proje logosunun belirlenmesi için kendi tarasımlarını Canva ve Logo mkr web araçlarını kullanarak tasarladılar.

Ock

Öğrencilerimiz Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Siber Farkındalık Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve EBA platformunda yayınlanan SİBER ZEKA BİLGİ YARIŞMASI'na 28-31 Ekim 2020 tarihleri arasında katıldılar.

Kas

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde Tetra Pak Türkiye'nin destekleriyle uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve "sıfır atık" yaklaşımını tanımaları hedefleniyor.

Bilişim Teknolojileri Alanı olarak 10-25 Ekim 2020 tarihleri arasında organize edilen Avrupa Kod Haftası etkinliklerine biz de katılıyoruz.

OKULUMUZ TEMİZ PROJESİ Covid 19 tedbirler kapsamında öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin bilgilendirilmeleri için hazırlanan rehberleri inceleyebilirsiniz.

Eyl

Okulum Temiz projesi kapsamında okulumuzda oluşturulan ekibimiz okulumuzu eğitim öğretime hazırlamak,öğrencilerimizin sağlığını korumak amacıyla canla başla çalışıyorlar.

Eyl

2019-2020 Eğitim - öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Alanı 11. sınıf öğrencilerimizle birlikte yürüttüğümüz KODLA BEYA ( Bilişim Eğitimi Yaygınlaştırma ve Araştırma ) etwinning projemiz Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından ULUSAL KALİTE ETİKETİ ile ödüllendirildi.

Projede yer alan öğrencilerimiz de Etwinning Öğrenci Kalite Etiketi ile ödüllendirildiler.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

2019-2020 Arduino ile Robotik Kodlama Etwinning projemizde sona yaklaştık. Projemizde öğrencilerimiz Ardino ile kodlama becerilerini geliştirdiler, işbirlikçi ve grup halinde çalışma becerisi kazandılar. Proje faaliyetlerinde bir çok yeni web 2.0 aracıyla tanıştlar. Özellike koronavirüs salgını sebebiyle evlerimizde geçirdiğimiz bu sürede robotik kodlama, tinkercad faaliyetleri etwinning proje ekibi öğrencilerimizin eğlenceli vakit geçirmelerinde yardımcı oldu. Projede emeği geçen bütün ortak okullarımıza ve çalışan , ürünler ortaya koyan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

KODLA BEYA (Bilişim Eğitimi Yaygınlaştırma ve Araştırma) projemizin sergisi koronavirüs salgını sebebiyle sanal sergi olarak düzenlenmiştir.

Sanal sergimizi telefonlarına indireceğiniz atrsteps uygulaması ve  VR gözlüklerle daha gerçekçi bir şekilde sergimizi gezebilirsiniz.

Bilişim Teknolojileri Alanı olarak öğrencilerimize ülkemizin kalkınmasında önemli bir yeri olan otomasyon ve yazılım sistemlerinin minyatürü ARDUINO ile donanım ve yazılım entegrasyonu, yazılım ile donanımın kontrolünün nasıl yapıldığının farkındalığını oluşturmak adına bu etkinliği düzenliyoruz. Pandemi sebebiyle eğitim-öğretimin uzaktan devam ettiği bu süreci öğrencilerimizin kodlama etkinlikleri yaparak daha eğlenceli ve verimli bir şekilde geçirmesini amaçlıyoruz.

2019-2020 Eylül ayında Bilişim Teknolojileri Alanı olarak başladığımız KODLA BEYA ( Bilişim Eğitimi Yaygınlaştırma ve Araştırma) Etwinning projemizi koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan evlerimizden öğrencilerimizle yürütmeye devam ediyoruz.

2019-2020 Eğitim- öğretim yılı içerisinde başladığımız ve başarılı bir şekilde yürüttüğümüz ARDUINO İLE ROBOTİK KODLAMA adlı ETwinning projemize Bilişim Teknolojileri Alanı 10 A Sınıfı öğrencilerimizle evlerimizden devam ediyoruz.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Nilgün YILDIRIM, Nurgül ILICA ve Cesika ÖZPAK'ın hazırlamış olduğu şiir dinletisi 6 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizi tebrik eder, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.