ANKARA / YENİMAHALLE - Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Birimlerimiz

Eyl

KIZ-ERKEK ÖĞRENCİLER:::: SİYAH polo yaka tişört,   SİYAH kapüşonlu fermuarlı hırka,  SİYAH keten pantolon

Ağu

Cennet vatanımıza; 15 Temmuz gecesi hain bir darbe teşebbüsü yapılmıştır. Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi sekteye uğratmak isteyen emperyalist piyonlara ve hainlere karşı, FETÖ hain terör örgütüne karşı ; milletimiz Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin sarsılmaz inanç ve iradesiyle; birlik ve beraberlik içerisinde ayyıldızlı bayrağımızla, vatanımızın her karış toprağında, tarihi bir mücadeleyle hain darbeyi püskürterek tüm dünyaya muhteşem bir cevap vermiştir. 15 Temmuz tarihimizin altın sayfalarına Demokrasi Zaferi, Demokrasi Destanı, Millî  Birlik Günü olarak geçmiştir.

OKTAY ÇALIŞKAN

OKUL MÜDÜRÜ

AHÎ EVRAN

Ahîlik teşkilâtının Anadolu'daki kurucularından ve debbâğ esnafının pîri.

Kas

KIRŞEHİR'DEN DÜNYAYA YAYILAN IŞIK: AHİ EVRAN VE AHİLİK   Giriş Müslüman Türkler, Malazgirt Zaferinden sonra (26 Ağustos 1071) yoğun olarak Anadolu'ya göç etmeye başlamışlar ve bu toprakları ebedi vatan yapmanın mücadelesini vermişlerdir. Kazanılan askeri ve siyasi başarılardan sonra, Türk İslâm medeniyetini Anadolu'da, Bizans Medeniyetine üstün kılmak için yeni fethettikleri bu toprakları vatan yapmak; dağına taşına Türk-İslâm mührünü vurmak gerekiyordu. Türklerin Anadolu'yu vatanlaştırmasında, yerleşik hayata ve aşiret hayatından millet hayatına geçmelerinde; şehir hayatına intibaklarında, iş ve aş sahibi, üretici, eğitimli insan olmalarında, meslek edinmelerinde, islâmi bir hayat nizamı oluşturmalarında; edebi, mimari, zirai, iktisadi, sosyal güvenlik ve eğitim sistemlerini meydana getirmelerinde şüphesiz ki ahiliğin büyük etkisi olmuştur. Ahiliği iyi anlayabilmek için önce Anadolu ahiliğinin kurucusu Ahi Evran Veli'yi tanımak; sonra da ahiliğin tanımını, gayesini, esaslarını, oluşumunu ve etkilerini değerlendirmek gerekecektir.

Kas

YENİMAHALLE TİCARET MESLEK LİSESİ(1984)

Yenimahalle Mahalli İdareler Meslek Lisesi(1991)

Anadolu Mahalli İdareler Meslek Lisesi(1993)

Yenimahalle Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi(2004)

YENİMAHALLE TİCARET MESLEK LİSESİ(2008)

AHİ EVRAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ(2014)

Ağu

Okulumuza ve Türk Millî Eğitimine yıllarca emek vermiş, değer katmış, nice nice gençlerimize rehberlik etmiş birbirinden değerli emekli olan meslektaşlarımız. İyi ki varsınız.