Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

(Türk Gençliğinin ilk görevi, Türk'ün bağımsızlığını, Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır.)

#Engellerifarkedelim
#HayataErişilebilirlik Sağlayalım...
Engelli bireylerimizin toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlar hakkında farkındalık yaratmak için ve bu farkındalığı bir haftaya değil bir ömre sığdırmak için hayata erişilebilirliği sağlayan çalışmalar üretmek ve  evrensel tasarımlara hayatımızın her alanında yer vermek için yapmanız gereken tek şey empati kurmak ve bu empatiyi hayatınızın her alanına uygulamaktır.

“Müzeler, bir toplumun kültürel mirasını, tarihini ve sanatını koruyan, gelecek nesillere aktaran mekânlardır. Geçmişle bugün arasında güçlü bir köprü kuran müzeler aynı zamanda ülkelerin hafızasını da güçlü tutmaktadır.

2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II.DÖNEM 2.YAZILI ORTAK SINAV TAKVİMİ.

Tüm öğrencilerimize planlı programlı, verimli ve sürekli çalışarak, gayret göstererek başarıya ulaşmalarını temenni ederiz. Emek vermeliyiz, gayret göstermeliyiz Çalışmalıyız.

Tüm öğrencilerimize başarılı bir sınav dönemi dileriz.

40.yılımızda 38.dönem mezunlarımız;Mezuniyet töreni 12 Haziran saat 11:00´de okulumuz bahçesinde yapılacaktır. Kep-cübbeler 10 Haziran Pazartesi günü işletmelerde mesleki eğitimi sınavından sonra dağıtılacaktır.

2024 HAZİRAN dönemi sorumluluk sınavına 10. 11. 12. ve beklemeli sınıf öğrencileri alt sınıflardan sorumlu olduğu derslerden gireceklerdir.  Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için bu sınavlara mutlaka girmeleri gerekmektedir. Gerekli hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur. Öğrencilerimize başarı ve gayret dileriz Lütfen planlı programlı sürekli ve verimli çalışmaya özen gösterelim.

12. SINIFLAR VE MESEM  SINIFLARI; 2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM beceri sınavı. TÜM 12.SINIFLAR VE MESEM 11. 12. SINIFLAR BU SINAVA GİRMEK ZORUNDADIR. SINAVA GELİRKEN YANINIZDA "İŞ DOSYASINIZI" MUTLAKA LÜTFEN GETİRELİM. İŞ DOSYALARI SINAV ÖNCESİ SALONLARDA İMZA KARŞILIĞINDA TOPLANACAKTIR. SINAVA OKUL KURALLARINA UYGUN GELİNMELİDİR. SINAV ÖNCESİ SALONLARDA CEP TELEFONLARI TOPLANACAKTIR.

Değerli öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz. Okulumuzun 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı rehberlik ihtiyaçlarının belirlenebilmesi için ekte sunulan anketlerin doldurulması önemle rica olunur.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. Ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı için var gücüyle çalışan; emeği alın teriyle yoğurarak yüce bir değere dönüştüren, başta eğitim camiamız olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ederiz.

Okul Müdürü Oktay Çalışkan, turizmin, ülkemizin milli değeri olduğunu söyleyerek bacasız sanayi olarak adlandırıldığını belirtti ve turizmin ülke ekonomisine can ve ülkeye itibar kazandırdığına dikkat çekti.   Çalışkan, "Ülke tanıtımına katkıda bulunmak için turizmi geliştirmek zorundayız. En çok ziyaret edilen ülkeler sıralamasında dünyada altıncı, Avrupa'da dördüncü sıradadır.  2022'de 51,4 milyon olan ziyaretçi sayısının yüzde 10 artışla 2023'te 56,7 milyona ulaşmıştır. Ülkemizin her karışı bizim için çok ama çok önemlidir.  Bu cennet vatanımızın her köşesinde bir tarih, bir medeniyet, bir coşku vardır. Atalarımızın bizlere bıraktığı miraslara çok iyi bakmalı, bu anlamda ülkemizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. 80 milyon insan, bu coğrafyada doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyi ile kardeşçe, barış içinde yaşamış, yaşıyor ve ebediyyen yaşayacaktır."dedi.

Başta kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm meslektaşlarımızın, velilerimizin ANNELER GÜNÜ kutlu olsun. "Cennet kokulu anneler, bizler için tek bir günde anlam bulamaz."

Duyarlılığı, sorumluluk bilinci yüksek, öğrencilerimizle birlikte yürümeye özen gösteren, onların çalışmalarını, emeklerini ön plana çıkaran, görünürlüğünü artıran, değer katan, proje süreçleriyle ürünlerini, becerilerini taçlandıran birbirinden kıymetli öğretmenlerimiz. İyi ki varsınız.

Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye ordusunun Birinci Dünya Savaşı´nda, Çanakkale´den sonra en büyük zaferi olan Kut´ül Amare Zaferi´nin bugün 108. yıldönümü. Osmanlı ordusu, Bağdat´ı ele geçirmek isteyen İngiliz ordusunu Irak´ın Kut bölgesinde kuşattı ve 29 Nisan 1916´da büyük bir zafer elde etti. 108 yıl önce bugün sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 6'sı general, 476'sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı.